Sunday, January 8, 2017

Cucur Bawang


Antara benda yang aku rajin masak... Cucur Bawang. Sedap dan mudah. Aku masak banyak sebab rumah aku ramai orang.

Meh aku kongsikan resepi ye. Ini sukatan untuk sekilo tepung. Ngehehe..

CUCUR BAWANG KAK SHAZZ

Bahan-bahan:
1 bungkus tepung gandum
5 biji telur
10 biji bawang besar
Sedikit serbuk kunyit
Sedikit garam
Air sejuk (ikut keadaan, nak lembik atau keras)

Cara-cara:
1.) Hiris nipis bawang besar.
2.) Pukul telur bersama garam.
3.) Masukkan tepung dalam bekas bancuhan. Masukkan serbuk kunyit.
4.) Masukkan telur yang dipukul tadi. Then, masukkan bawang.
5.) kemudian tambah air sejuk. Bancuh ikut suka anda.
6.) Goreng dan sedia dimakan.







No comments:

Post a Comment